ALTINI ÇİZDİKLERİMİZ

 

ALTINI ÇİZDİKLERİMİZ

ALTINI ÇİZDİKLERİMİZ

Kübra Aydın GKL Mezunu

İnanıyorum ki altını çizdiğimiz satırlar biraz da bizleri anlatan yerlerdir. Bizim hayata dair umutlarımızı, önemsediklerimizi ve eksiklerimizi anlatan cümlelerdir. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüsünün bizleri evimize hapsettiği bu günlerde kitaplarımız hiç olmadıkları kadar en yakın arkadaşlarımız oldu. Hatta birbirimizi evde kalmaya teşvik etmek için okuduğumuz kitaplarla meydan okumaya davet ettik.

Ben de bu yazı için arkadaşlarımın bu dönemde kendilerine en yakın arkadaş olarak seçtikleri kitaplardan altını çizdikleri paragrafları istedim. İnanıyorum ki altını çizdiğimiz satırlar biraz da bizleri anlatan yerlerdir. Bizim hayata dair umutlarımızı, önemsediklerimizi ve eksiklerimizi anlatan cümlelerdir.

İki Direk Arasında Çiçekli Bir Bahçe, Epiküros (Sayfa 34)

“… Bilgelik, elimizde olan ve olmayan şeyleri bilmek ve ona göre davranmaktır. Elimizde olanlar davranışlarımız, elimizde olmayanlarsa vücudumuzdur. Senin olanı kendine ayır, senin olmayanın yakasını bırak. En büyük felaket, ölümü felaket saymaktır. İsteklerinin her halde gerçekleşmesini istiyorsan sadece kendi elinde olanları iste, her şeyin iki kulpu vardır. Biri onu taşımaya elverişli, öbürü değildir. Kardeşin sana bir kötülük ederse, onun sana kötülük ettiği yandan alma. Çünkü o kulp onu taşımaz. Kardeşin olduğu yandan al. Çünkü onu taşıyabilecek kulp, bu kulptur.”

Dört Anlaşma, Don Miguel Ruiz (Sayfa 64)

“Bu ikinci anlaşmayı bir alışkanlığa dönüştürebilirseniz hiçbir şeyin sizi cehenneme geri döndüremeyeceğini de görürsünüz. Kişisel algılamadığınızda olağanüstü bir özgürlüğe kavuşursunuz. Kara büyücülere karşı bağışıklık kazanırsınız. Ne kadar güçlü olursa olsun hiçbir büyü üzerinizde etki yapamaz. Tüm dünya hakkınızda dedikodu yapsa bile, kişisel algılamadığınız zaman bundan etkilenmezsiniz. Size gönderilen duygusal zehirleri solumazsınız. Sizin tarafınızdan kabul görmeyen zehir göndericisi üzerinde çok daha büyük etki yaratır.”

Ben OK’im Sen OK’sin, Thomas A. Harris, M.D. (Sayfa 47)

“… Çocuk’un ebeveyninin, yaptığı ve söylediği her şey çocuk tarafından kaydedilir. Herkesin yaşamlarının ilk beş yılından dış uyaranlardan aldığı bir Ebeveyn’i olmuştur. Her insan için Ebeveyn özeldir ve kişiye özgü bu erken yaşantıların hepsi, Ebeveyn’deki veri olarak içselleştirilir ve düzenlenip kurgulanmadan/yorumlanmadan doğrudan “kaydedilir”.”

Elif Şafak, Aşk (Sayfa 35)

“Kainatın da tıpkı bizimki gibi nazenin bir kalbi ve düzenli bir kalp atışı var. Seneler var ki nereye gidersem gideyim o sesi dinledim. Her bir insanı Yaradan’ın emaneti saklı bir cevher addedip, anlattıklarına kulak verdim. Dinlemeyi sevdim. Cümleleri, kelimeleri ve harfleri… Oysa bana bu kitabı yazdıran şey som sessizlik oldu.”

Kitaplar zihnimizi, düşüncelerimizi aydınlattığı gibi bu zor günlerden aydınlık günlere ulaşmamızda da en yakınımızdaki destekçilerimizdendir. Bu günlerin kimseye zarar vermeden bir an önce geçip gitmesi temennisi ile kitaplarımızı birlikte kütüphanelerde, kafelerde ve parklarda tekrardan okuyacağımız günlerde görüşmek üzere.

Benzer Gönderiler...

Eleştirel ve Yaratıcı Düşünme Becerisi

Merhaba sevgili kız kardeşlerim, bu yazımda sizlere 21.yy becerileri arasında çok önemli olduğunu düşündüğüm eleştirel düşünme ve yaratıcı düşünme becerisinden bahsetmek istiyorum.

Yüksek Lisans ve Tez Yazma

Merhaba herkese, biliyorum ki birçok kız kardeşim ya benim gibi yüksek lisans yapıyor ya da yapmak istiyor. Ben de tez yazma sürecinde karşılaştığım durumlardan, edindiğim deneyimlerden yola çıkarak değinmek istedim.