Hazır Olmadan Başla

 

Hazır Olmadan Başla

Hazır Olmadan Başla

Güller Bayrak GKL Mezunu

Başlamak için hazır olmayı beklersek,hiç başlayamaya biliriz.Yol yolda aydınlanır.Şİmdi başla.

HAZIR OLMADAN BAŞLA

Yapmak istediğimiz onca şey varken bizi başlamaktan alıkoyan şey nedir ? Tam olarak neyi bekleriz?Doğru zamanı mı? Peki doğru zaman nedir ve geldiğini nasıl anlarız?

 

Bu soruların yanıtlarını bilen değil yanıtlarını arayan biri olarak buradayım.Doğru olan önce yanıtları bulup sonra yazmak mı  olmalıydı bilmiyorum? Bildiğim şey , tüm yanıtları bulup sonra paylaşmayı seçmiş olsaydım ,hiç başlayamayacaktım.Şu an başlayıp yolda keyifle öğrenmeyi ve büyümeyi tercih ediyorum.

 

‘’Hayat kısa.O ürünü çıkar, o kitabı yaz o soruyu sor, o adımı at.Düşünceli ol ama harekete geç.’’ - James Clear

 

Bizi durduran şeylerin hayallerimiz değil korkularımızdan beslendiği aşikar.Yetersizlik,mükemmel olamama ,kontrol altında tutamama ,eleştirilme,beğenilmeme korkusu.Liste uzayıp gider.Sizin sebepleriniz, korkularınız neler olabilir?

 

Başlamadan önceki hazırlığın önemini,kıymetini yok sayan bir yaklaşım değil kastetdiğimiz.Şu an bulunduğumuz noktadan yolun sonunu görmeye çalışırsak göremeyeceğimiz ve yolun kendisinden öğreneceğimiz şeyleri hazırlık sürecinde,planlar yaparak öğrenemeyeceğimiz gerçeği.Yol yolda aydınlanır ve yolculuk boyunca alacağımız keyif ve öğrenime risk almadan, başlamadan ulaşmak mümkün değildir.

 

Kagider Blok için yazacağım, uzun bir süre ertelediğim ilk yazıma benim için en zor olan konuyla başlamak istedim.Kendime ve yazıma mükemmel olmama hakkını veriyorum.Doğru zaman başladığımız zamandır.Benim için doğru zaman tam olarak bu satırları yazdığım anlardır.

 

Paulo Coelho’nun sevdiğim kitabı Portobella Cadısı’ndan bir alıntıyla yazımı noktalıyorum.

‘’Daha dayanıklı dalların tutuşması için önce ateşin yanması gerekir. Hayatta böyleydi.Gücümüzü gösterebilmemiz için de önce zayıflığımızın kendini gösterebilmesi gerekir.İçimizde taşıdığımız güçleri ve daha önce açıklanmamış olan gizleri anlayabilmemiz için önce yüzeyin -beklentiler, korkular, görünüşler-yanıp yok olması gerekiyordu.’’

Şimdi başla.

Benzer Gönderiler...

Eleştirel ve Yaratıcı Düşünme Becerisi

Merhaba sevgili kız kardeşlerim, bu yazımda sizlere 21.yy becerileri arasında çok önemli olduğunu düşündüğüm eleştirel düşünme ve yaratıcı düşünme becerisinden bahsetmek istiyorum.

Yüksek Lisans ve Tez Yazma

Merhaba herkese, biliyorum ki birçok kız kardeşim ya benim gibi yüksek lisans yapıyor ya da yapmak istiyor. Ben de tez yazma sürecinde karşılaştığım durumlardan, edindiğim deneyimlerden yola çıkarak değinmek istedim.