KaMP, KAGİDER Mentorlük Programı

 

KaMP, KAGİDER Mentorlük Programı

KaMP, KAGİDER Mentorlük Programı

Yağmur Tuğçe Kaya GKL Mezunu

Herkese merhaba! Bu yazımda bana kariyer yolculuğumdan kişisel gelişimime birçok katkısı olan KAmP Mentrolük Projesi ve projenin benim üzerimdeki olumlu etkilerini anlatacağım. Fakat öncesinde mentorlüğün tarihi ve mentor-mentee kavramlarından bahsetmek istiyorum.

Tarihi

Mentor, kökeni mitolojiden gelen bir kelimedir. Yunanlı ozan Homeros’un Odyssey Destanı’ nda belirttiğine göre Ithaca Kralı Ulysses savaşa gitmeden önce oğlu Telemachus’u en yakın arkadaşı Mentor’a emanet eder. Kralın savaştan dönmesi yirmi yıl alır ve Mentor, Prensi kralın yokluğunda en iyi şekilde eğitmiş ve yetiştirmiş olacaktır. O dönemden bu zamana gelen “mentor” kelimesi bir nevi yetiştirme, geliştirme, yol gösterme anlamlarında kullanılır.

 

Mentorlük, Mentor ve Mentee Kavramları

Mentorlük, belli bir deneyim, bilgi birikimi, beceri ya da uzmanlığa sahip kişinin bir başkasının kişisel ya da mesleki gelişimine katkı sağlaması ve rehberlik etmesine denir. Mentorlük karşılıklı bir öğrenme ve gönüllülük esasına dayanan bir süreçtir. Bu süreçte mentee, mentorunun rehberliğinde belirledikleri kişisel gelişim, yeterlilik vb hedeflere ulaşmaya çalışır.

Mentor bilgi,birikim ve deneyimlerini aktaran kişiye denirken mentee ise herhangi bir konuda bilgi ve becerilerini geliştirmek isteyen, bu doğrultuda kendinden daha deneyimli birinin tecrübe ve yol göstericiliğinden faydalanan kişidir.

 

KAGİDER Mentorlük Programı Nedir?

KaMP projesi genç kadınların iş hayatlarında daha donanımlı olmalarının, bu yolculukta karşılarına çıkabilecek sorun, problem ya da rehberlik ihtiyaçlarının karşılanmasını amaçlayan, Kagider ile Philip Morris ortaklığında Philip Morris’in kadın yöneticilerinin, KAGİDER’in Geleceğin Kadın Liderleri Mezunları arasındaki 20 kişiye gönüllü olarak rehberlik ve yol arkadaşlığı ettiği 6 aylık bir süreçtir.

 

KaMP Mentorluk Programı Bana Neler Kazandırdı?

Bu programın bana kazandırdıklarından bahsetmeden önce programı düzenleyen KAGİDER’e, programda gönüllü mentorlük yapan tüm mentorlere ve benim bu süreçteki mentorüm olan Duygu Tunçkan’a tüm içtenliği ve samimiyeti ile kendi deneyim ve tecrübelerini aktarmasının yanı sıra, kariyer yolculuğumda daha sağlam adımlar atmamı sağlayan tüm tavsiye ve önerileri için sonsuz teşekkürlerimi tekrar belirtmek istiyorum.

Her ay bir görüşme yapılması amaçlanan 6 aylık bu süreçte Duygu Hanım’ın rehberliğinde hem kişisel gelişimim hemde kariyer yolculuğumla ilgili hedeflediğim şeyler doğrultusunda oldukça önemli bir yol kat ettim. Bunların yanı sıra özellikle zaman yönetimi ve doğru şekilde plan yapabilmek üzerine bana öğrettiği ve uygulamam sonucunda harika sonuçlar elde ettiğim bir rehberliği oldu.

6 aylık bu süreçteki tüm kazanımlarımı burada belirtmem tabiki mümkün değil ama özellikle iş hayatına yeni başlamış olduğum dönemde yanımda bir yol göstericinin olduğunu ve her zaman kendisine danışabileceğimi bilmek bile benim için çok önemli bir ayrıcalıktı.

Bu programdan faydalanan 20 genç kadından biri olduğum için çok mutluyum! Eminim ki bu süreç hem mentorler hemde mentee’ ler için karşılıklı faydanın sağlandığı çok güzel bir şekilde sonuçlandı ve ben tekrar iyi ki KAGİDER ailesinin bir parçasıyım dedim!

Programda emeği geçen tüm KAGİDER ailesine ve gönüllü mentorlere sonsuz teşekkür ve şükranlarımla! Bizlere ayırdığınız her saat geleceğe daha sağlam adımlarla ilerleyen kadın liderler olmamız için çok önemliydi, iyi ki varsınız!

Benzer Gönderiler...

Kendinden Asla Vazeçme

Kadınlara yönelik önyargı, baskı kurma çabası ne yazık ki hız kesmeden devam ediyorken biz kadınlar güçlü ve dimdik durmalıyız. Bazen umutsuzluğa düşsem de kendimden vazgeçmediğim hikayemin bir kısmını sizlerle paylaşmak istiyorum. Biz güçlü kadınlar olarak hiç vazgeçmemeli, hep gücümüzün farkında olarak kendimize inanmalıyız. Elbet bir gün güzellikler ve hak ettiğimiz bizi bulacak. Sıkıntılar hep var, hep var olacak. Ancak unutmayın ki yalnız değilsiniz ve kendinize inanmaktan asla vazeçmeyin.